Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g

More Views

Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON6.41

Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g


Hrană complementară, sub formă de batoane, ce ajută la intensificarea culorii penajului la Canari.

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON6.41
Pet Life recomandarea zilei

Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g

Hrană complementară, sub formă de batoane, ce ajută la intensificarea culorii penajului la Canari, în special la cei care su penele de culoare roșie. Se administrează împreună cu o hrană de bază pentru Canari. 

Beneficii:

- Este un supliment alimentar bogat în semințe și vitamine.

- Contribuie la menținerea culorii intense a penajului Canarului.

- Se îmbină perfect cu o hrană de bază. 

- Conține pigmenți din Paprika, un condiment alimentar de culoare roșie. 

- Batoanele sunt îmbogățite cu ouă și alge marine. 

- Au un conținut bogat în miere de albine și substanțe minerale.

- Este un produs alimentar pentru păsări, de calitate germană. 


Știați că...

Boiaua sau Paprika este un condiment de culoare roșie, obținut din pisarea ardeiului roșu uscat. Există sortimente de boia iute sau dulce în funcție de ardeiul din care s-a produs. Aceasta este folosită în multe rețete de bucătărie pentru a adăuga culoare și gust preparatelor. Boiaua este ferm asociată cu Ungaria și Spania deoarece ele au fost primele țări care au răspândit condimentul pe întregul glob. Utilizarea plantei s-a răspândit din Spania până în Africa și Asia, iar mai apoi în Europa Centrală prin Balcani, deoarece aceasta era sub stăpânire otomană.

Planta în sine din care se produce boiaua este originară din lumea nouă și a fost cultivată de turci din anul 1529 la Buda (astăzi parte a Budapestei). Cuvântul românesc „boia” provine din turcescul boya, care înseamnă „vopsea”. Termenul a căpătat probabil înțelesul de „condiment din ardei” din cauza culorii caracteristice, însă este întrebuințat și cu înțelesul de „vopsea” sau „fard” în unele regiuni ale României.

În alte limbi, condimentul este cunoscut sub numele de paprika, de origine slava /sârbeasca/ care provine de la "pepr" și este identic cu cuvântul latin "piper", de la care prin formarea diminutivului slav "peperke", "piperka" a devenit paprica/paprika. Cel mai probabil este vorba de o formă diminutivală a sârbo-croatului papar (piper), preluată în limba maghiară. Altă explicație este că provine dintr-un termen slav care se referea la soiul de ardei folosit la fabricarea de boia. Termenul de Paprika s-a răspândit apoi în multe limbi, în special prin intermediul germanei.

Ardeii folosiți pentru preparea boielei au o cantitate neobișnuită de Vitamina C, fapt descoperit în 1932 de câștigătorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicină din 1937, Albert Szent-Györgyi. Majoritatea conținutului de vitamină C se reține în boia, având mai multă decât sucul de lămâie. Boiaua este de asemenea, bogată în antioxidanți. Culoarea acesteia este determinată de Zeaxantină-
Carotenoidă-Xantofilă.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Boia_(condiment)


Ingrediente:

Seminţe, cereale, legume (minimum 0,5%) extracte din Paprika, ouă şi produse din ouă, drojdii, miere de albine, minerale, alge marine.

 

Additional Information

Produs in Germany
Brand Vitakraft
Producator Vitakraft
Pagina Produs

Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g

Tip Hrana Premium
Diete No
Varsta Adult
Talie Pet Mica
Cantitate 54 g
Ambalare Cutii
Recomandare Supliment alimentar pentru Canari ce au penajul de culoare roșie.

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vitakraft Baton Canar Color Boost 54 g

RON

RON6.41

0