Semințe Cânepă Păsări 16 kg

More Views

Semințe Cânepă Păsări 16 kg

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON331.73

Semințe Cânepă Păsări 16 kg


Semințe de cânepă naturală. Se utilizează ca supliment alimentar, în combinație cu o altă hrană de bază pentru diverse păsări exotice sau domestice.

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON331.73
Pet Life recomandarea zilei

Semințe Cânepă Păsări 16 kg

Semințe de cânepă naturală. Se utilizează ca supliment alimentar, în combinație cu o altă hrană de bază pentru diverse păsări exotice sau domestice.

Știați că...

Cânepa 
(Cannabis sativa L.este una dintre cele mai vechi plante cultivate în ţara noastră (peste 2000 de ani), fiind utilizată în principal pentru obţinerea de fibre folosite la confecţionarea de îmbrăcăminte. Cânepa este una dintre cele mai vechi plante cultivate în ţara noastră (peste 2000 de ani), fiind utilizată în principal pentru obţinerea de fibre folosite la confecţionarea de îmbrăcăminte. Tulpinile de cânepă din populaţiile locale şi cânepa sălbatică conţin 10-12% fibre, iar soiurile ameliorate, 26-32%. Conţinutul de fibre în tulpini este influenţat de soi, condiţiile tehnologice şi pedoclimatice. Fibrele au o serie de însuşiri deosebit de valoroase la rezistenţă (la tracţiune, torsiune, frecare, putrezire), extensibilitate (elastică şi plastică), capacitate de filare, lungime mai mare decât fibrele de sisal, iută, manilă sau bumbac, care le fac utilizabile într-o serie de domenii: în industria textilă, în industria manufacturieră, în industria automobilelor.

Seminţele
 de cânepă conţin: 36% ulei, 28% proteine, 14-27% extractive neazotate, 17,8-26,3% celuloză şi 2,5-6,8% cenuşă. Datorită acestei compoziţii, seminţele de cânepă pot fi utilizate pentru extragerea de ulei folosit direct în alimentaţie şi la fabricarea margarinei. Uleiul nerafinat se utilizează pentru obţinerea lacurilor, vopselelor, linoleumului, săpunului şi a pânzelor ceruite. Sămânţa se utilizează pe scară largă, direct sau în furaje concentrate, în hrana păsărilor (în special în hrana unor păsări exotice: papagali, canari, păuni, etc.)Turtele rămase de la extragerea uleiului se utilizează singure sau în nutreţuri concentrate pentru hrana păsărilor, viţeilor, cailor, oilor, peştilor, etc. – 600 g turte de cânepă echivalează ca valoare nutritivă cu 1000 g boabe de cereale.

În hrana vacilor gestante, turtele de cânepă trebuie folosite cu restricţie, deoarece provoacă avorturi. 
Lemnul de cânepă reprezintă cca 55% din greutatea tulpinii şi conţine peste 50% celuloză. Puzderia rezultată de la extragerea fibrelor sau planta întreagă, se utilizează pentru obţinerea de: hârtie, plăci aglomerate – fonoizolatoare, pentru industria mobilei, mătase artificială, puf pentru izolare fonică între plăcile de rigips. Pleava rezultată în culturile pentru sămânţă este un îngrăşământ deosebit de valoros: 10 t pleavă de cânepă echivalează cu 40 t gunoi de grajd.
Frunzele şi inflorescenţele se utilizează în medicină. Cânepa pentru droguri nu se cultivă în România. 

Text preluat: https://www.revista-ferma.ro/articole/tehnologii-agricole/canepa-cannabis-sativa-l

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Padovan
Pagina Produs

Semințe Cânepă Păsări 16 kg

Tip Hrana Superpremium
Diete No
Varsta Adult
Talie Pet Toate
Cantitate 16 kg
Ambalare Saci
Recomandare Semințe de cânepă - supliment alimentar pentru diverse păsări.


Mod de administrare:

Turnați cantitate din produs în hrănitorul pentru păsări sau presărați o cantitate mică în fiecare zi, de preferință dimineața devreme, fie pe sol, fie pe o masă dedicată păsărilor, care poate fi văzută cu ușurință de către acestea. Ingredientele au fost atent selecționate pentru a evita prezența semințelor de ambrozie, astfel încât această plantă parazită dăunătoare să nu vă invadeze grădina.


Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Semințe Cânepă Păsări 16 kg

RON

RON331.73

0