Premium Papagali Mari 500 g

More Views

Premium Papagali Mari 500 g

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON22.56

Premium Papagali Mari 500 g


Hrană completă, nutritivă și echilibrată, special formulată pentru păsări exotice mari. Conține fructe tropicale, nuci, alune, și suplimentate cu vitamine.

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON22.56
Pet Life recomandarea zilei

Premium Papagali Mari 500 g

Hrană completă pentru păsări exotice de dimensiuni mari, precum papagalul Gray African, White Cockatoo sau Blue-and-Gold Macaw. Este o hrană completă de cea mai bună calitate pentru prietenul dumnevoastră cu pene! Hrana este îmbogățită cu fructe tropicale, nuci, alune, și diverse suplimentate cu vitamine. Mai mult, provine din materii prime naturale, ce asigură o dietă sănătoasă și echilibrată. 


Beneficii:

- Premium Pappagalli este o hrană de bază, completă și echilibrată, special formulată pentru papagali de dimensiuni mari.

Asigura o dietă completă, sănătoasă și echilibrată

- Hrana este potrivită pentru papagali mari, precum: Verde Amazonian, Gri African, Cacadú Alb sau Macaw Albastru cu Piept Galben.

- Hrana a fost ambalată într-o atmosfera protectoare.

Hrana este îmbogățită cu fructe tropicale, nuci, alune, și diverse suplimentate cu vitamine.

- Conține ingrediente de origine naturală.

- Este o hrană de calitate superioară, fabricată în Italia. 


Știați că...

Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocoș. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocoș oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală. Din punct de vedere botanic nu este o nucă, fiind clasificată că o sămânță (cea mai mare din lume), fie că o drupă, alături de cireșe și prune. Nuca de cocoș ne oferă pulpă albă, apă de cocoș, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generațîi. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.

Stare de conservare
Secure
Clasificare științifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Liliopsida
Ordin: Arecales
Familie: Arecaceae
Gen: Cocos
Specie: C. Nucifera
Nume binomial
Cocos Nucifera


Recent, și medicină modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.O nucă de cocoș în stare matură poate ajunge până la 1,5 kilograme. Se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coajă), în diverse industrii. Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coajă devine maro iar apă dinăuntru ușor amară.În cultură thailandeză, nuca de cocoș constituie un prim aliment solid oferit copiilor de către preotul lor. Deși nuca de cocoș face parte din familia palmierului și tehnic nu este o nucă, unele forumuri au catalogat-o că fiind un aliment cu factor alergen, așa că a fost introdusă în categoria “tree nuts” (nucile de copaci). Cu toate astea, majoritatea indivizilor care au fost înregistrati cu alergii la nuca de cocoș nu erau alergici și la alte nuci. În India, unde nuca de cocoș se consumă foarte frecvent, alergia la nuca de cocoș este în topul primelor 5 alergii, dar în alte țări precum SUA, Australia, Marea Britanie, alergia la nuca de cocoș este considerată foarte rară.Cu acordul medicului dumneavoastră puteți să utilizați cocoș în rețete pentru copilului dumneavoastră odată ce a acceptat și se bucură de majoritatea fructelor și legumelor, rescpectând totodată regulă celor 4 zile.


Nuca de cocoș constituie un aliment de bază, din care se poate consumă pulpă, apă și laptele. Atenția cea mai mare, însă, se îndreaptă spre uleiul de cocoș, aflat în dietă celor ce trăiesc în zonele tropicale de mii de ani, cu o aplicație largă atât în pregătirea hranei, cât și în medicină tradițională și modernă.Acidul lauric din acest ulei, convertit de organism în monolaurin are efecte antivirale și antibacteriene, distrugând diverse bacterii patogene. Există studii care au subliniat și efectele antimicrobiene ale acidului lauric. Este eficace și persoanelor cu hipotiroidie în stimularea metabolismul și pierderea kilogramelor acumulate în plus.Uleiul de cocoș conține acizi grași cu moleculă medie (MCFA). Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestor acizi este capacitatea de a distruge bacterii ce cauzează ulcer gastric, infecțîi ale sinusurilor, tractului urinar, carii dentare, pneumonie și alte infecțîi. Pot distruge și ciuperci, viruși ce cauzează gripă, pojar, herpes, mononucleoză, hepatită C și SIDA.


Uleiul de cocoș consumat în cantitate de 60% din procentajul caloric zilnic nu are nici nu efect negativ. Cei care trăiesc în zonele tropicale și au o dietă bogată în ulei de cocoș se bucură de o stare generală de sănătate bună. Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zinc, fosfor și fier.Multă vreme uleiul de cocoș a fost blamat, fiind considerat nesănătos din cauza nivelului mare de grăsimi. Abia recent s-a demonstrat contrariul. Grăsimile din acest ulei sunt foarte bune pentru sănătatea nostră, prin prezența acidului lauric, pe care îl mai găsim doar în laptele de mamă. Este cel care face laptele de mama atât de bine digerabil, protejând organismul de infecțîi și sprijinind sistemul imunitar. Uleiul organic, virgin, obținut prin presare manuală este considerat cel mai sănătos ulei folosit în alimentație. Nu este cazul și uleiului de cocoș procesat, hidrogenat.

Adesea confundată cu laptele de cocoș, apă de cocoa este cea care se aude atunci când luați o nucă proaspătă și o agitați.Este bogată în electroliți: potasiu, calciu, sodiu. Prezența electroliților în organism este critică pentru funcționalitatea nervilor și a mușchilor, hidratare și menținerea nivelului ph-ul din sânge. După ce consultați medicul, puteți da copiilor mai mari apă de cocoș că băutură răcoritoare. Apa de cocos se poate ține la frigider maxim 24 de ore.
Laptele de cocos se găsește în supermarket-uri sau se poate face acasă. Se folosește la gătit diverse mâncăruri iar “smântâna” din cocoș, un lapte mai gras, se folosește în general la dulciuri. Dacă vreți să folosiți lapte de cocoș în rețetele micuților, asigurați-vă că nu este îndulcit și nu are alte adaosuri.
Alegeți o nucă de culoare maro închis și plină de lichid.


Dacă nu pare a avea prea multă apă înăuntru când o agitați, înseamnă că e crăpată, ceea ce indică faptul că a început să putrezească înăuntru. Crăpați-o, apoi scoateți miezul alb. Puteți să păstrați sau nu pelicula maronie (plină cu fibre). Tăiați miezul în bucăți mai mici și băgați-le la blender. Apoi adăugați apă caldă sau fierbinte, doar cât să cuprindă toată nuca și lăsăți să se înmoaie cam 15 minute. Dacă apă este fierbinte, laptele va fi mai gras. Procesați la viteză mare, apoi strecurați prin tifon. Se păstrează la frigider. Când stă mai mult la rece, laptele se decantează și deasupra se adună ceea ce putem numi smântână de cocoș. 
Uleiul de cocos este extras din miezul alb de nucă. În insulele tropicale, acest ulei constituie o sursă principală de grăsimi. Are dintre cele mai variate aplicațîi: la gătit, în medicină și în industrii. Multă vreme uleiul de cocoș a fost neglijat din cauza conținutul mare de grăsimi și de aceea a fost trimis la raftul cu uleiuri rele pentru organism. Cercetările ulterioare arată că, de fapt, grăsimile săturate conținute de aceste uleiuri sunt chiar binefăcătoare pentru organism, ajutând la scăderea colesterolului rău și la scăderea greutățîi corporale.


Alte efecte benefice ale uleiului de cocos:

– este foarte stabil la căldură, deci potrivit la procesare termică;
– oxidează greu, rezistând la râncezeală.

Grăsimile saturate prezente în uleiul de cocoș acționează altfel decât cele existente în alte plante sau produse de origine animală. Această se datorează conținutul majoritar de acizi grași cu moleculă medie (MCFA), în comparație cu celelalte uleiuri în a căror compoziție găsim acizi grași cu moleculă lungă (LCFA). Aceștia din urmă sunt mai greu de procesat de către organism și sunt acele grăsimi care tind să se instaleze pe șolduri, coapse, etc. Evident, pentru copilul dumneavoastră, această nu este un aspect demn de luat în calcul deocamdată, dar pe termen lung e bine să limitați consumul lor. Dacă nu aveți acces atât de ușor la o nucă de cocoș proaspătă puteți opta și pentru varianta deshidratată și rasă. O puteți utiliza chiar pentru a obține lapte de cocoș, după metodă descrisă anterior.Verificați însă cu atenție eticheta, întrucât poate conține zahăr, conservanți (dioxid de sulf) sau alți aditivi.

Sursă: https://diversificare.ro/alimente/2011/12/nuca-de-cocos-sursa-completa-de-hrana/

 

Ingrediente:

Semințe și arahide 21% (semințe dungate de Floarea-Soarelui: Helianthus Annuus), alune în coajă 14% (Arachis Hypogaea), arahide 7%, semințe albe de Floarea-Soarelui, semințe de dovleac, nuci 27% (alune de pădure, migdale, nuca de cocos deshidratată), fructe 12% (ananas deshidratat, banane deshidratate, măceșe), legume (fulgi de mazăre, ardei), cereale, proteine din extracte vegetale, alge, ouă și produse derivate din ouă, diverse uleiuri și grăsimi.


Aditivi (la kg) - Aditivi Nutriționali:

- Vitamina A: 2000 UI.

- Vitamina D3: 400 UI.

- Vitamina E: 8 mg.

- Coloranți.

- Antioxidanți. 


Analiza Nutrițională:

- Proteine brute: 17%.

- Uleiuri și grăsimi brute: 32%.

- Fibre brute: 8%.

- Cenușă brută: 3%.

- Umiditate: 6%.

- Extract de azot (NFE): 34%.
 

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Padovan
Pagina Produs

Premium Papagali Mari 500 g

Tip Hrana Superpremium
Diete No
Varsta Adult
Talie Pet Mare
Cantitate 500 g
Ambalare Cutii
Recomandare Hrană completă pentru papagali mari.


Mod de administrare: 

Mixul de semințe și boabe se toarna in hrănitor, conform cantității zilnice recomandate, marcate pe eticheta produsului. Nu trebuie să supraîncărcați recipientul de hrană, dar nici să turnați o cantitate mult prea mică. Se lasă la dispoziția păsării, aceasta va merge să mânânce atunci când îi este foame. Vă recomandăm să asigurați papagalului dumenavoastră o cantitate sufcientă de apă proaspătăt zilnic, pentru ca acesta să beneficieze de o hidratare corespunzătoare. Apa din care bea poapagalul trebuie turnată în recipiente speciale pentru apă și trebuie schimbată zilnic! 


Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Premium Papagali Mari 500 g

RON

RON22.56

0