Naturalmix Peruși 1 kg

More Views

Naturalmix Peruși 1 kg

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON7.55

Naturalmix Peruși 1 kg


Hrană completă pentru peruși. Este un amestec de boabe și semințe atent selecționate, îmbibate, cernute și măsurate,  pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale perușilor. 

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON7.55
Pet Life recomandarea zilei

Naturalmix Peruși 1 kg

Hrană completă și echilibrată, special formulată pentru peruși. Este un amestec de boabe și semințe atent selecționate, îmbibate, cernute și măsurate, pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale perușilor pe tot parcursul vieții lui.


Beneficii:

- Este o hrană pe bază de semințe granulate de mei, special formulată pentru peruși.

- Hrana este îmbogățită cu vitamine, Ovăz, proteine brute, fibre brute, uleiuri esențiale și grăsimi. 

- Are un gust delicios, care va fi pe placul păsărilor exotice.

- Este îmbogățită și cu uleiuri lui grăsimi benefice asigurând toți nutrienții necesari.

- Este o hrană ușor de administrat, deoarece se pune zilnic o cantitate potrivită în hrănitor.

- Hrana are un aport optim de vitamine și minerale vitale pentru păsări. - Este de înaltă calitate, hrana fiind fabricată în Europa (Italia).

Știați că...

Perușul (Melopsittacus Undulatus) este o pasăre minunată, total subestimată. Este una dintre cele mai bune păsări de companie și foarte puțin expusă la probleme psihologice, comparativ cu speciile de papagalu mai mari. Perușul este un “vorbitor” minunat!

Nume

Melopsittacus Undulatus

Țara de origine

Australia

Dimensiuni

Până la 22 cm

Greutatea de adult 30-40 g

Nivel zgomot

Scăzut, ciripesc des

Abilitatea de a învăța să vorbească

Moderată


Păsările au fost folosite că animale de companie încă de pe vremea Egiptului Antic. Au fost mereu valorizate pentru culorile foarte frumoase ale penajului, vocea încântătoare și pentru prietenia lor. Pajiștile uscate ale Australiei au fost casă speciei Melopsittacus undulatus pentru sute de ani. Arborigenii nativi  urmăreau stolul de păsări, când acestea stăteau aproape de plantațiile de eucalipt și când își construiau cuiburile în scorburile copacilor. Arborigenii utilizau des bumerangurile, aruncând arma în mijlocul stolului de păsări, pentru a lua o gustare. Da, aceste păsări erau mâncate. Din moment ce arată că niște papagali mici, porecla pentru aceste păsări este “peruș”. În latină, se traduce că “papagal care cânta, cu linii ondulate”. Liniile negre și ondulate peste penele verzi ale perușului îl ajută să se ascundă pe câmpiile verzi ale țarii natale, Australia.

În anul 1838, un naturalist englez, a luat 2 peruși pentru a-i duce cu el în Anglia. Aceste păsări, perușii, erau foarte prietenoase și ușor de crescut. În doar cățiva ani, au apărut sute de peruți în Europa, popularitatea lor devenind exorbitantă. Începând cu anul 1894, australienii au început să se îngrijoreze în legătură cu numărul mare de peruși prinși și au interzis exporturile de peruși. Această restricționare este valabilă și astăzi. Orice peruș pe care îl cumpărați, este inmulțit de crescători, probabil în apropierea casei dumneravoastră.În America, există aproximativ 8 milioane de peruși, fiind mult mai mulți în restul lumii. Perușii sunt apreciați în orice țara și sunt animale de companie foare bune, atât pentru tineri cât și pentru bătrâni. Perușii sunt ușor de îngrijit, foarte prietenoși și nu foarte costisitori. 

În țara lor nativă, Australia, perușii au toți culoarea verde, cu linii ondulate negre pe aripi. Crescătorii de peruși au obținut păsări de alte culori, încurajând împerecherea unei combinații potrivite de peruși. Este un comportament normal al crescătorilor să diversifice culorile, același lucru îl putem observa la câini, pisici, cai etc. Perușul Englezesc este crescut doar pentru spectacole. Este un peruș mult mai mare, având un cap mai mare decât perușul american. Ei nu fac parte din clasificări stiințifice diferite, ci se face această diferențiere doar în industria animalelor de companie. Mutația culorilor și modelelor intervine în mod natural. Oricum, crescătorii de peruși îi pot inmulți doar pentru anumite trăsături și au început să obțina diferite mutații ale culorilor începând cu anii 1870.

Genul perușului poate fi ușor stabilit, mai ales când este matur. Masculii au zona de deasupra ciocului cărnoasă și de culoare albastră, în timp ce femelele au această zona de culoare bronz sau maro-rozuliu. Culorile devin mai închise atunci când intră în perioada de împerechere. Ca pui, atât masculii cât și femelele de peruș au nasul de culoare violet deschis. Totuși, poate fi determinat genul la puii de peruși observandu-le culoarea nărilor: la masculul peruș sunt roz, iar la femelă peruș sunt albe. E ușor să determinați vârstă unui peruș. Înainte de 5-6 luni, au o dungă în josul porțiunii cărnoase de deasupra ciocului. Irisul perușilor este negru la o vârstă mică și se schimbă în gri atunci când ajunge la o vârstă matură. Ciocul unui pui de peruș este negru, schimbându-și culoarea la câteva săptămâni de viața. Ajung la maturitate sexuală în jurul vârstei de 3-4 luni.

Perușii sunt niște animăluțe de companie minunate. Masculii tind să fie vorbitori mai buni decât femelele, care sunt cunoscute că fiind mai tăcute, însă mai agresive și mai jucăușe. Perușii sunt foarte sociabili prin natura lor și au nevoie de atenție și dragoste. Dacă aveți un singur peruș în colivie și sunteți plecat de acasă mult timp în fiecare zi, ar trebui să vă gândiți în mod serios să îi asigurați un partener de joacă - un peruș la fel ca și el. Micuții peruși sunt bune animale de companie când sunt doi sau mai mulți. Aceste minunate păsări sunt monogame, așa că o dată ce și-au găsit partenerul, sunt fidele întreagă viața, “până când moartea îi va desparți”. Perușii sunt buni zburători. În sălbăticie, aceștia zboară pe distanțe foarte extinse, peste câmpiile și deșerturile din Australia, dus și întors, în căutare de hrană și apă. Este recomandat ca perușul dumenavoastră să zboar și să se joace prin camera în cea mai mare parte a zilei, colivia fiind doar căsuța lui de dormit pe timp de nopate - în acest mod, perușul dumenavoastră va fi mai fericit și mai sănătos. 

Perușii sunt foar răspândiți  pe campiile Australiei, locuind în copacii de eucalipt. Ei ar mânca verdețuri proaspete, fructe și fructele de pădure pe care le-ar găși acolo. Din nefericire, perușuș din captivitate nu are luxul de a-și alege ce mănâncă. Singură hrană pe care o mănâncă este ceea pe care i-o oferiți dumenavoastră. Dacă nu-i asigurați perușului suficienți nutrienți, va deveni malnutrit. Nu are de ales. Este recomandat să-i dați perușului dumneavoastră: 50% fasole fiartă, pâine integrală, orez fiert, paște și semințe; 45% broccoli proaspăt, morcovi, spanac, verdețuri, alte fructe și legume verzi sau portocalii; 5% ouă, ton în suc propriu, carne bine fiartă. Având în vederdimensiunile mici ale perușului, acesta nu are nevoie de o cantitate mare de hrană. Trebuie să aveți mare grijă la cantitatea de hranp oferită zilnic, pentru ca perușul să nu devină supraponderal. 

Zilnic, tebuie obligatoriu să curațați colivia perușului, recipienteloe de mâncare, recipientele de apă, tăvița și bețele. Apa trebuieschimbată zilnic, apa proaspătăt fiin vitală pentru păsări. Săptămânal, se recomandă curățarea suporturilor din colivie, accesoriilor de colivie, jucăriilor murdare tăvilor. Cu alte cuvinte: curațenie generală! Se recomandă să stropiți anual colivia perușului împotriva bolilor și să înlocuiți obiectele uzate: tăviele, jucăriile, recipientele. La început, lăsați perușul să se acomodeze cu dumneavoastră și noile împrejurimi, înainte să începeți  să-l invățați să stea pe deget. Permiteți-i să zboare liber prin camera o anumită perioada de timp și nu vă fie teamă să-l prindeți pentru a-ș duce la căsuța lui – colivia. Pe toată durata timpului ân care perușul zboară și se joacă prin cameră, lăsați-i și colivia prin zona, deschisă, pentru ca perușul să poată intra să mănânce ori de câte ori îi este foame sau sete. 


Trebuie să știți că dacă vă neglijați perușul, acesta va fi susceptibil la o serie de probleme de sanatate, incluzand: afecțiuni ale ciocului si penelor, boli de ficat, cancer, giardia, guta si malnutriție. Daca nu aveți timp sau nu sunteți dispus să îi dedicați sufiecient timp zilnic, să îl scoateți afară la joacă, sa aiba o colivie mai mare mare etc., cel mai bine ar fi să îi cumpărați un partener de joacă - un alt peruș! Pentru a afla mai multe despre sanatatea păsarilor în general, vă recomand sa citiți mai multe detalii interesante în articolul Mituri despre sanatatea pasarilor. După ce ați început sa vă cunoasteți mai bine, dumnavoastră si perușul puteți incepe lecțiile de vorbire. Pentru ca perușul dumneavoastră sa invețe să vorbească, trebuie să știți că acest lucru se obține doar după o anumită perioadă de timp, așa că vă sfătuim să vă înarmați cu multă răbdare, și să faceți lecții zilnice de repetiție cu perușul, până când obțineți rezultatele dorite.  

Text despre Peruși preluat: http://www.zoo.ro/perusul

Ingrediente

- Mei galben.

- Ovăz.

- Semințe de iarba canarului.

- Mei alb.


Analiza Nutrițională:

- Proteine ​​brute 13,5%.

- Fibre brute 8%.

- Uleiuri și grăsimi brute 5,5%.

- Cenușă brută 3%.

- Umiditate 13%.

 

 

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Naturalmix
Pagina Produs

Naturalmix Peruși 1 kg

Tip Hrana Rase
Diete No
Varsta Toate Varstele
Talie Pet Mica
Cantitate 1 kg
Ambalare Pungi
Recomandare Hrană completă special formulată pentru peruși.

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Naturalmix Peruși 1 kg

RON

RON7.55

0