Naturalmix Papagal Mare18 kg

More Views

Naturalmix Papagal Mare 18 kg

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON279.68

Naturalmix Papagal Mare 18 kg


Hrană completă, special formulată pentru papagali de dimensiuni mari, precum: African Gray , White Cockatoo și Blue-and-Yellow Macaw Parrot.

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON279.68
Pet Life recomandarea zilei

Recomandarea Zilei

Naturalmix Papagal Mare 18 kg

Hrană completă, nutritivă și echilibrată, special formulată pentru păsări exotice de dimensiuni mari, precum: African Gray , White Cockatoo și Blue-and-Yellow Macaw Parrot.

Beneficii:

- Este o hrană completă și echilibrată pentru papagali exotici mari.

- Formula nutrițională specială este îmbogățită cu: semințe de Floarea-Soarelui, porumb, roșcove, porumb extrudat, arahide, semințe de Șofran, orz, semințe de dovleac, arahide în coajă, Ovăz, grâu, nuci braziliene, grâu, banană, nucă de cocos și ananas.


- Conține diverse semințe și boabe integrale, de origine naturală.

- Este o hrană naturală, fără aditivi și coloranți artificiali.

- Are un gust delicios, datorită conținutului de fructe exotice, care va fi pe placul papagalilor.

- Corespunde tuturor cerințelor nutriționale ale păsărilor exotice mari, pe o perioadă îndelungată.

- Se poate administra împreună cu fructe, batoane de semințe, biscuiți sau alte suplimente alimentare pentru papagali.


Știați că...

Papagalul Alb sau Papagalul Umbrelă (Cacatua Alba - cunoscut și ca Papagalul Umbrelat) aparține genului Cacatua și familiei Cacatuidae. Este o pasăre de mărime medie endemică insulelor din Indonezia.În sălbăticie, papagalii cacadu umbrelati sunt regășiți în nordul provinciei Maluku din Indonezia, populand pădurile din regiunile joase, situate de-a lungul fluviilor, mangrovele, mlaștinile si alte regiuni împădurite. De asemenea, ei vor fi găsiți în regiunile virgine, fiind cel mai activi dimineață devreme sau după-amiază târziu.Prima oară a fost descrisă de zoologul german Philipp Ludwig Statius Muller în anul 1776. Numele științific albă vine de la adjectivul albus, care în latină înseamnă alb. De-a lungul timpului datorită popularității a primit diverse denumiri: Cacaduul Alb, Cacadu Umbrelat, Papagalul Umbrelă, Cacadu Umbrelă, Umbrella Cockatoo sau White Cockatoo.

 Conservation Status Endangered (IUCN 3.1)

Scientific Classificationedit

Kingdom:

Animalia

Phylum:

Chordata

Class:

Aves

Order:

Psittaciformes

Family:

Cacatuidae

Genus:

Cacatua

Subgenus:

Cacatua

Species:

C. Alba

 Binominl Name

Cacatua Alba

Müller, 1776.


Papagalii Cacadu sălbatici se hrănesc cu nuci, semințe, fructe bace și insecte. 
Papagalii cacadu umbrelati trebuie hrăniți cu meniuri complete special concepute pentru papagali. Meniurile bogate în proteină sunt produsele principale în alimentația papagalilor cacadu. Hrană granulată oferită papagalilor cacadu umbrelati trebui suplimentată zilnic cu fructe și legume proaspete. În fiecare zi, papagalul cacadu umbrelat trebuie să primească un sfert de ceașcă de cafea de granule și un alt sfert de fructe și legume proaspete. Dacă pasărea își consumă toată hrană care-i revin pe întreagă zi, puteți să-i oferiți suplimente în cantități mici. Hrănirea în exces conduce la apariția picajului, irosirea și aruncarea alimentelor.Papagalii cacadu umbrelatii utilizează caloriile foarte eficient. Dacă este hrănit în exces, papagalul cacadu umbrelat poate deveni obez. Papagalii cacadu tineri sunt bine-cunoscuți că și consumatori mofturosi și se pare că nu necesită o alimentație bogată pentru a se menține într-o formă maximă, în timp ce adulții iau cu ușurință în greutate. Asigurați-va că hrană pe care o consumă să fie nutritivă. Suplimentele vitaminice nu sunt necesare în cazul păsărilor hrănite cu meniuri complete special concepute pentru papagali.

Papagalii Cacadu Umbrelați au creștet mare de culoare albă, ale căror pene urmăresc forma capului. Când pasărea este alertată, penele care alcătuiesc creastă se desfac că o umbrela.Singură culoare care este sesizabilă în afară albului este galbenul pal prezent pe față internă a aripilor și a cozii. Ciocul, picioarele și degetele sunt gri negricioase, care adesea par mai deschise la culoare datorită acoperirii lor cu o pudra specifică acestor papagali. Papagalul cacadu umbrelat adult poate avea o greutate corporală de circa 450-800 g și o lungime a corpului în jur de 40-50 cm.Pe timp de zi va recomand să îl lăsăți liber prin casă să zboare pentru că nu face murdar și nu sparge obiecte. Este recunoscut pentru dragostea lui față de stăpân, tot timpul stă pe umărul acestiuia și își fraca capul și corpul de capul stăpânului în semn de afecțiune, îl „îmbrățișează”.După ce aveți cușcă gata, puteți sa aduceți Cacadu-ul alb. Dimorfismul sexual este foarte evident, masculii sunt mult mai mari și mai gri decât femelele, aceștia ating 800 de grame, pe când femelele numai 400.

Cât sunt pui, papagalii Cacadu masculi au irisul negru-maroniu, iar femelele roșiatic-maroniu. Are nevoie de multă atenție și suferă mult dacă este lăsat singur, așa că nu îl recomand persoanelor care călătoresc mult, cel mai bine se înțelege cu copii. E bine să îl cumpărați de la un crescător avizat cu experiență și să știți exact vârstă papagalului. Papagalii cacadu umbrelati au nevoie de multă atenție. Dacă sunt lipsiți de atenție din partea proprietarului lor, ei pot deveni gălăgioși și distrucatori sau încep să-și smulgă penajul sau să se automutileze. Unele exemplare pot deveni posesive cu stăpânii lor, percepându-i la un moment dat că pe partenerii lor, aspect care poate conduce la un comportament imprevizibil față de alte persoane, în special, când păsările ating maturitatea sexuală. Ceea ce le lipsește este abilitatea de a vorbi. Din moment ce papagalii cacadu umbrelati ciripesc foarte rar, ei nu sunt recunoscuți pentru abilitatea de a imită. Totuși, papagalii cacadu umbrelati pot fi foarte gălăgioși; sunetele stridente sunt adesea învățate când păsările tinere aud cel mai probabil dimineață sau după-amiază, țipetele altor papagali umbrelați.

Papagalii Cacadu Umbrelați sunt jucăuși, plini de viață și extrem de curioși, plăcându-le să ciugulească din accesoriile coliviei. Din acest motiv trebuie să li se asigure intoteauna jucarioare, bucăți de lemn sau ramuri de copac pe care aceștia să le poate ciuguli.De asemenea, papagalilor cacadu umbrelati le place să danseze cu crestele ridicate și acompaniați de sunete stridente. Nu va speriați, acesta este un comportament normal. Papagalii cacadu umbrelati tineri trebuie să socializeze cu câte mai multe persoane și să fie expuși unei multitudini de situații cum ar fi colivii noi, jucarioare și vizite la medicul veterinar.Proprietarii descriu femelele de papagal cacadu umbrelat că pline de drăgălășenie și veselie. Ele sunt curajoase și sociabile. Dornice de a fi dezmierdate, ele va vor acapara pentru perioade lungi de timp. Sunt păsări care știu ce vor și care-și pot canaliza atenția suficient timp pentru a-și îndeplini misiunea dorită. Mulți sunt de părere că ele sunt cel mai ușor de controlat dintre toate speciile de papagali cacadu și că ar fi cele mai bune păsări de companie.Proprietarii descriu masculii că fiind fermecători, minunați și chiar carismatici. Se spune că sunt plini de viață și extrem de energici și că sunt la fel de drăgălași că și femelele. Masculii sunt descriși că păsări gânditoare care vor studia o problema și se vor strădui să găsească o soluție. Masculul poate fi foarte agresiv în timpul pubertății, între vârstă 4-6 ani.

Vârsta de debut a vieții reproducătoare este de la circa 3 ani, dar papagalii cacadu umbrelati crescuți în captivitate pot să nu-și înceapă activitatea de reproduce decât în jurul vârstei de 6-8 ani. Papagalii cacadu umbrelati se reproduc ușor în captivitate. În America de Nord, papagalii Cacadu Umbrelați se împerechează, în principal, iarnă și primăvară, deși unele perechi se pot împerechea pe tot parcursul anului. Femelă cloceste, de obicei, până la 2-3 ouă.Masculii de papagal cacadu, frecvent, devin agresivi cu perechea lor. Astfel că se pot produce atacuri fatale, masculul mușcând grav față, aripile și picioarele femelei. Scurtarea aripilor masculilor înainte de sezonul de împerechere va ajută femelă să scape în cazul în care masculul devine agresiv. Comportamentul agresiv poate apare și între perechile compatibile, formate pentru împerechere.Perioada de incubație este de circa 24-26 zile. Puii se îmbracă în penaj, în general, în jurul vârstei de 12-14 săptămâni. Papagalii Cacadu Umbrelați sunt relativ ușor de crescut. Majoritatea dietelor pentru păsările în creștere pot fi utilizate cu succes, dar dacă papagalii cacadu umbrelati sunt hrăniți cu meniuri cu conținut crescut în grăsimi, o grijă suplimentară trebuie avută să nu hrăniți puii în exces.Când se împerechează papagalii cacadu umbrelati, zgomotul și vecinii alăturați trebuie luați în calcul. Dacă sunt ținuți afară, papagalii cacadu, adesea, ciripesc noaptea, în special, în nopțile cu luna plină.

Text despre Papagal Umbrelă preuluat: https://www.toateanimalele.ro/pasari/papagalul-cacadu-alb-umbrelat/

Ingrediente:

Semințe de Floarea Soarelui, porumb, roșcove, porumb extrudat, arahide, semințe de Șofran, orz, semințe de dovleac, arahide în coajă, Ovăz, grâu, nuci braziliene, grâu, banană, nuca de cocos, ananas.

 

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Valman
Pagina Produs

Naturalmix Papagal Mare 18 kg

Tip Hrana Rase
Diete No
Varsta Adult
Talie Pet Mare
Cantitate 18 kg
Ambalare Saci
Recomandare Hrană completă pentru păsări exotice de dimensiuni mari.


Mod de administrare: 

Hrana se toarna in hrănitor, conform cantității zilnice recomandate, marcate pe eticheta produsului. (Nu trebuie să supraîncărcați recipientul de hrană, dar nici să turnați o cantitate mult prea mică). Se lasă la dispoziția păsării, aceasta va merge să mânânce atunci când îi este foame. Vă recomandăm să asigurați papagalului dumneavoastră o cantitate sufcientă de apă proaspătăt zilnic, pentru ca acesția să beneficieze de o hidratare corespunzătoare. Apa din care beau papagalii trebuie turnată în recipiente speciale pentru apă. Apa trebuie schimbată zilnic! 


Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Naturalmix Papagal Mare 18 kg

RON

RON279.68

0