Naturalmix Canari 20 kg

More Views

Naturalmix Canari 20 kg

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON163.76

Naturalmix Canari 1 kg
Hrană completă pentru păsările exotice Canari. Este un ameste echilibrat de semințe atent selecționate, ce asigură necesarul zilnic de substanțe nutritive.
pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON163.76
Pet Life recomandarea zilei

Recomandarea Zilei

Naturalmix Canari 1 kg

Hrană completă pentru păsările exotice Canari. Este un ameste echilibrat de semințe atent selecționate, ce asigură necesarul zilnic de substanțe nutritive.


Beneficii:

- Este o hrană pe bază de semințe granulate de mei, special formulată pentru Canari.

- Hrana conține glanț, semințe de mei și ovăz decorticat.

- Este o formulă nutrițională naturală - nu conține coloranți sau aditivi artificiali.

- Are un gust delicios, care va fi pe placul păsărilor exotice.

- Este îmbogățită și cu uleiuri lui grăsimi benefice asigurând toți nutrienții necesari.

- Este o hrană ușor de administrat, deoarece se pune zilnic o cantitate potrivită în hrănitor.

- Hrana are un aport optim de vitamine și minerale vitale pentru păsări.

- Este de înaltă calitate, fiind fabricată în Europa (Italia).


Știați că...

- Canarii (Serinus Canaria Domestica) sunt păsări de colivie extrem de apreciate și arhicunoscute. Toată lumea leagă numele lor de trilurile lungi și deosebite, dar și de penajul atrăgător și colorat. Nu sunt păsări pretențioase însă au nevoie de îngrijire specifică, așa cum vom vedea. Canarii sunt originari din insulele din Oceanul Atlantic, de la care și-au luat și numele: Insulele Canare. Sunt domesticiți de peste 500 de ani când spaniolii au invadat aceste insule. Au fost repede remarcați de soldați deoarece aveau un colorit plăcut, cântau triluri vioaie și erau ușor de îmblânzit. Soldațîi i-au luat și adus pe continent pentru a-i face cadou doamnelor și astfel au început să fie apreciați și în Spania, unde erau numiți „micuța pasăre de zahăr”. În timp popularitatea lor a crescut continuu spaniolii ajungând să îi exporte în toată Europa. În timpul acestor 500 de ani s-au făcut numeroase selecțîi și au apărut multe mutațîi, astfel că astăzi există multe specii de canari. În mediul natural canarii sunt păsări solitare. Indivizii de sex opus se intalneasc doar în perioada în care se împerechează. Tot atunci masculii se întrec în cântat, dar se războiesc și fizic.


- Dacă doriți să aveți un canar cantator atunci cel mai bine este să îl țineți singur. Un canar mascul singur va cânta pentru a atrage femelele sau pentru a-și descuraja adversarii. El va fi mulțumit doar cu prezența dumneavoastră. Nu îi place liniștea așa că orice sunet din încăpere va fi apreciat de el, mulți crescător au observat o pasiune deosebită a canarului pentru sunetul scos de aspirator, pe care musai trebuie să îl combată, astfel cântatul se dovedește a fi tare înfocat. Când plecați de acasă este bine să îi lăsăți pornit un radio, pentru a avea puțîn sunet de fond. În pădurile din mediul natural liniștea nu se așterne decât când este un pericol în zona, în rest e mereu zumzet. Doi masculi ținuți împreună înseamnă dezastru. Chiar și dacă au fost crescuți de tineri. Sunt păsări foarte teritoriale, și după cum spuneam solitare. Doi masculi pot fi ținuți în aceeași locuința cu condiția să nu se vădă, doar să se audă. Astfel își intensifica și cântatul. Un cuplu poate fi ținut împreună însă în acest caz, masculul având deja femela lângă el nu se va mai strădui să atragă prin cântat. De asemenea oglinzile amplasate în colivie diminuează frumusețea și durata trilurilor.


- Canarii trăiesc aproximativ 10-15 ani așa că achiziționarea unuia este un angajament pe termen lung. Colivia în care va stă va fi casă și mediul lui pentru toată viață. Așa că întotdeauna alegeți o colivie spațioasă (în acest caz prea mare nu e dăunător). Din păcate adesea vad canari chinuiți în colivii minuscule. O colivie pentru canari trebuie să fie mai mult lungă decât înalta. Ei au zborul în plan orizontal, nu vertical că și papagalii. Deci o colivie pentru papagali nu este bună și pentru canari. Lungimea minimă pentru o singură pasăre ar trebui să fie de 40-50 cm, lățimea de 20-25 cm, iar înălțimea de 30-35 cm. Bineînțeles cu cât este mai mare cu atât mai bine. Canarii sunt păsări vioaie și au nevoie de multă activitate. Volierele sunt ideale deoarece oferă spațiu din belșug, iar canarii fac casă bună și cu alte păsări. Grațiile coliviei să fie apropiate, pentru a preveni evadările. Amplasați colivia cu o latura la perete, pentru că pasărea să se simtă mai în siguranță.


- Colivia nu trebuie să fie în bătaia directă a soarelui, dar este bine să fie într-un loc luminos. Ferită de curenții de aer și de prea multă forfota sau alte animale (pisici, câini). totuși un canar preferă compania omului, așa că o camera prea izolată dăunează caracterului și sociabilității păsării. În colivie se vor mai află hrănitori și adapatori, amplasate de obicei în capetele opuse ale coliviei. Stinghii și rămurele să fie și ele prezente. Canarii nu se pot cățără că papagalii, deci au nevoie de mai multe suprafețe unde să se așeze, la diferite nivele. Atenție însă să nu supraaglomerați colivia cu accesorii și să furați din spațiul destinat zborului. Stinghiile pot fi din plastic, lemn sau rămurele naturale. Evitați lemnul de cireș și cedru pentru că este toxic, însă puteți folosi salcia, mărul, plopul și aninul. Crenguțele naturale trebuie să fie bine uscate, spălate și dezinfectate. Dacă amplasați bețe la nivele diferite aveți grijă că acestea să nu fie unul deasupra celuilalt sau deasupra recipientelor cu hrană, pentru a preveni căderea fecalelor în mâncare sau pe păsările aflate la un nivel inferior. Un os de sepie să fie mereu prezent în colivie, deoarece este o sursă excelență de calciu, mai ales pentru femelele care fac ouă.


- Canarii năpârlesc pe perioada verii (iunie-septembrie). Este o perioada stresantă pentru organismul lor, iar dumneavoastră trebuie să ii susțineți. În această perioada au nevoie de o hrană mai bogată în proteine, pentru creșterea sănătoasă a penelor noi, și în vitamine, pentru a susține efortul deosebit al organismului. Acum sunt mai sensibili și la variațiile de temperatura așa că asigurați aceeași temperatura pe toată perioada (aceeași cu acre a fost obișnuit canarul și în restul anului). Secrețiile hormonale ale canariilor sunt puternic influențate de lumina. În afară sezonul de năpârlire (vara) se poate întâmplă să induceti dumneavoastră acest proces, prin expunerea prelungită a păsării la lumina. Realizată zile la rând ii va spune canarului că este vara și atunci va iniția procesul, și nu e deloc natural și favorabil sănătății lui. Băile sunt preferatele lor, deoarece canarii țîn foarte mult la aspectul penajului și vor să fie mereu îngrijiți.


- Amplasați în colivie și o cădiță specială pentru canari, acoperită. Îi va plăcea la nebunie să o și folosească. La început poate fi reticient cu acest nou obiect însă in timp ii va înțelege scopul. Vara îl puteți stropii chiar dumneavoastră cu un pulverizator pentru a-l răcori și a-l ajută să se mențină curat. Canarii nu sunt atât de jucăuși ca și perusii însă se bucură de jucării. Cel mai iubit este leganul, amplasat in mijlocul coliviei. Le place să se hinte adesea. Evitați oglinzile pentru motivul enunțat mai sus. În rest orice altă jucărie este bine venită, însă nu exagerați. Pentru el e mai distractiv să cânte decât sa se joace. Într-un articol viitor revenim cu informații legate de starea de sănătate și nutriția acestei extraordinare păsări de companie.

Sursă text despre Canari: https://zooresita.ro/animale-detalii/canarii/


Informații despre ingredientele din hrană

- Phalaris Canariensis L. sau Iarba Canarilor este o plantă ce aparține familiei Poaceae. Originară din regiunea mediteraneană, acum este cultivată comercial în mai multe părți ale lumii, în mod special ca hrană pentru păsările exotice. Această iarbă mare și grosieră are tulpini erecte, fără păr, de obicei de la 2 până la 6 metri înălțime.


- Avena Sativa sau, mai simplu, Ovăzul este considerat cea mai hranitoare cereala. Contine sursa naturala de albumine si acizi grasi de valoare inalta, cu numai 100g de ovaz se acopera necesarul zilnic al 8 dintre aminoacizii esentiali. Este foarte usor digerabil. Constituie o mancare de baza pentru micul dejun, se pot folosi in aluaturi de paine, chiftele, supe sau budinci. Prajit dezvolta o aroma deosebita. Deoarece a fost decorticat, acest ovăz nu poate germina. 


- Micile bobițe de Panicum Miliaceum sau de Mei aparțin unei plante erbacee din familia gramineelor, cu inflorescenţa ramificată şi cu flori albe-gălbui. Semințele pot avea coajă de culoarea albă, galbenă, gri, roșie și maro. Se pare că cele mai folosite sunt cele cu coajă roșie.Nu se cunoaște exact strămoșul sălbatic și nici locul unde a fost cultivat pentru prima dată, dar a apărut că plantă de cultură în Transcaucazia şi China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent în mai multe regiuni.Este cultivat încă extensiv în Rusia, România, Orientul Mijlociu, Turcia și chiar și în Statele Unite. Din păcate, în timpurile actuale, păsatul (așa cum mai este numit) este folosit preponderent drept hrană pentru păsări și chiar vite.Mai recent a început să fie comercializat pe post de aliment dietetic și, deasemenea, în urmă cercetărilor, pare a fi plantă ideală pentru extragerea etanolului folosit în industria biocarburanților.Acest aliment străvechi care a fost consumat și de către daci este considerat de către chinezi care-l consumă la rândul lor de milenii că fiind regele cerealelor.


Ingrediente:

Glanț, bobițe de Mei, Ovăz decorticat. 

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Padovan
Pagina Produs

Naturalmix Canari 20 kg

Tip Hrana Superpremium
Diete No
Varsta Toate Varstele
Talie Pet Mica
Cantitate 20 kg
Ambalare Saci
Recomandare Hrană completă pentru Canari.

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Naturalmix Canari 20 kg

RON

RON163.76

0