Grandmix Nimfe 850 g

More Views

Grandmix Nimfe 850 g

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON12.53

Grandmix Nimfe 850 g


Hrană special formulată pentru păsări exotice din rasa Nimfelor. Este o hrană pe bază de semințe, selectate în proporții optime, îmbogățită cu fructe și biscuiți.

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON12.53
Pet Life recomandarea zilei

Grandmix Nimfe 850 g

Hrană completă și echilibrată, special formulată pentru păsări exotice din rasa Nimfelor. Este o hrană pe bază de semințe, selectate în proporții optime, îmbogățită cu fructe și miez de biscuiți. De asemenea, această hrană este îmbogățită cu suplimente de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea păsărilor, asigurând un regim alimentar echilibrat și variat.

Beneficii:

- Este o hrană completă și echilibrată, pe bază de semințe granulate, special formulată pentru păsări exotice din rasa Nimfelor. 

- Hrana este îmbogățită cu fructe proaspete și miez de biscuiți. 

- Are un gust delicios, care va fi pe placul păsărilor exotice. 

- Este îmbogățită cu suplimente de vitamine si minerale esențiale pentru păsări. 


- Este o hrană ușor de administrat, deoarece se pune zilnic o cantitate potrivită în hrănitor.

- Asigură un regim alimentar echilibrat si variat.

- Este de înaltă calitate, hrana fiind  fabricată în Europa (Italia).


Știați că...

Papagalul Nimfă
 (Nymphicus Hollandicus) este o pasăre exotică foarte inteligență, blândă, docilă, jucăușă și prietenoasă. Este una dintre cele mai răspândite păsări de companie, care își încânta posesorul și datorită capacitații ridicate de a invața cuvinte. Papagalul Nimfă este, potrivit sursei Agerpres, cea mai mică specie din familia Cacatuidae, ordinul Psittaciformes, originară din Australia. Abia în 1788, a primit un nume științific, dat de naturalistul german J.F.Gmelin și anume Psittacus Novaehollandiae. În 1793, scriitorul și biologul scoțtian Robert Kerr l-a numit Psittacus Hollandicus, iar în 1832 și-a primit numele definitiv de la herpetologistul german, Johann Georg Wagler, și anume „Nymphicus hollandicus”. Ulterior, a fost mutat într-un gen numai al sau – Nymphicus – al cărui nume provine de la nimfe, creaturi magice din mitologia greacă. Cea de-a două particula din denumirea științifică actuală – Nymphicus Hollandicus – amintește de vechea denumire folosită pentru Australia, Nouă Olandă.

La mijlocul secolului al XIX-lea, când europenii au început să colonizeze Australia, au apărut și primele exemplare de Nimfe în Europa. Datorită climei din Australia, care este foarte schimbătoare, păsările s-au adaptat relativ repede, iar după scurt timp au început să se înmulțească în captivitate.Papagalul nimfa atinge la maturitate o dimensiune de maxim 40 cm și o greutate cuprinsă între 80 și 120 grame, coadă să reprezentând jumătate din lungimea totală. Penajul sau este, în mare parte, gri. Totuși, aripile sale prezintă, pe marginea exterioară, dungi albe, iar obrajii sunt „ornați” cu cercuri portocalii ori roșii, care au la masculi culoarea mai intensă decât la femela Nimfă; cea din urmă prezintă o coadă mai colorată, comparativ cu cea a masculului. Fața masculilor este, în general, albă sau galbenă. Deși coloritul obișnuit al unui papagal nimfa este cenușiu, o serie de mutațîi de culoare efectuate de-a lungul generațiilor au dus la apariția de exemplare cu un colorit diferit, botezate Pied, Pearled, Cinnamon, Whitefaced, Lutino, Albino, Yellowcheeked etc. Problema, în majoritatea mutațiilor, este chelia ce se dezvoltă sub creastă papagalilor Nimfă.

Principala caracteristică a acestor papagali este creasta ridicată, care exprimă starea să de spirit. Astfel, un papagal nimfa speriat sau agitat va avea creastă în poziție verticală, în timp ce unul într-o stare relaxată va prezența o creastă ușor înclinată. Când creastă este pleoștită, papagalul nimfa este furios, supărat sau într-o stare defensivă. Acestui set de manifestări i se adaugă obiceiul sau de a da din cap, de a scrâșni din dinți, de a se scarpină cu ciocul, de a atârna cu capul în jos, dar și de a muscă. Papagalul Nimfă, sociabil și afectuos, este ușor de îngrijit, astfel că reprezintă o alegere inspirată pentru un crescător începător. Nu în ultimul rând, este o pasăre care poate învață să vorbească și care – în special masculul – se manifestă foarte sonor dacă este supărat, plictisit, obosit etc. El ar trebui adăpostit într-o colivie suficient de încăpătoare, astfel încât, atunci când pasărea își întinde aripile, să nu se lovească de barele ei. În acest sens, un exemplar poate fi adăpostit într-o colivie de circa 25x50x50 cm.

Totuși, întrucât este o pasăre care preferă să trăiască în pereche sau în stoluri, în mediul natural, papagalul Nimfă ar putea fi adăpostit cu cel puțîn încă un exemplar, însă într-o volieră. Din colivia papagalului nimfa nu ar trebui să lipsească jucăriile și stinghiile, utile dovedindu-se și barele orizontale pe care pasărea se poate cățără. Nimfele își aranjează și își curată penajul, activități care durează două ore pe zi. Datorită faptului că sunt păsări care trăiesc în stoluri, ele își desfășoară toate activitățile zilnice împreună, se spală împreună, mănâncă împreună etc. În grădinile zoologice în care se găsesc aceste păsări, sunt puse oglinzi, pentru a simula mediul lor natural, și anume stolul. Alimentația unui papagal nimfa trebuie să includă semințe, fructe și legume proaspete. Pentru a evita îmbolnăvirea păsării, fructele și legumele trebuie bine spălate.

Periodic, îi puteți oferi Nimfei și bucățele de ou fiert, dar este foarte important ca acesta să aibă consistență mai tare. Printre favoritele acestos păsări, putem menționa: salată verde, morcovii cu frunze, merele, porumbul încă necopt pe știulete, cozile de ardei cu semințe, cartofii, orezul, semințele de soc, nucile, strugurii, mandarinele, portocalele, vișinele, prunele, ardeii, sfeclă roșie, castraveții, mazărea. Din colivia unei nimfe nu trebuie să lipsească vasul cu apă curată, care trebuie schimbată zilnic. Papagalul Nimfă își ascunde, de regulă, foarte bine simptomele de boală, o trăsătură care îl ajută să supraviețuiască în sălbăticie. Pentru a descoperi boală la timp, este esențial să ii urmărim zilnic comportamentul și să remarcăm eventualele schimbări, precum pierderea apetitului pentru hrană, indispoziția, pierderea penajului etc. Printre cele mai comune boli cu care se poate confruntă papagalul nimfa, se numără deficiențele de vitamine, obezitatea și bolile adiacente (artrită, boală ficatului gras), bolile respiratorii etc. Speranța de viață a unui papagal nimfa variază considerabil, de la circa 5 ani la peste 30 de ani, dacă trăiește într-un mediu cald și este îngrijit, are hrana necesară și este mereu în preajma cuiva.

Text despre Nimfe prealuat: https://www.animalzoo.ro/papagalul-nimfa-ce-spune-creasta-lor-despre-aceste-pasari/


Ingrediente:

Semințe de Floarea-Soarelui - 8,0%, Ovăz - 5,9%, hrișcă - cu 1,4%, semințe de mei Italian - 35,4%, mei galben, alb și roșu - 41,7%, semințe de In - 2,5%, mere, alune, minerale, porumb extrudat și diverse alte produse alimentare, vitamine.

Vitamine (la kg) - Unități de vitamine:

- Vitamina A - 850 UI.

- Vitamina D3 - 120 UI.

- Vitamina E (Alfa Tocoferol 91%) - 2 mg.

 

Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Padovan
Pagina Produs

Grandmix Nimfe 850 g

Tip Hrana Rase
Diete No
Varsta Adult
Talie Pet Medie
Cantitate 850 g
Ambalare Cutii
Recomandare Hrană completă speciașl formulată pentru papagalii Nimfă.

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Grandmix Nimfe 850 g

RON

RON12.53

0