Cuib Din Lemn Pentru Peruși

More Views

Cuib Din Lemn Pentru Peruși

Be the first to review this product

Availability: In stock

RON20.84

Cuib Din Lemn Pentru Peruși


Cuib din lemn, special confecționat pentru peruși. Este recomandat mai ales în perioada de împerechere a perușilor; lemnul constituie un material rezistent. 

pet life contact mobile phone 0755.411.625
pet life contact phone 0264.412.664
*pretul include TVA
RON20.84
Pet Life recomandarea zilei

Cuib Din Lemn Pentru Peruși

Cuib din lemn, special confecționat pentru peruși. Este recomandat mai ales în perioada de împerechere a perușilor; lemnul constituie un material rezistent. Este foarte ușor de montat în interiorul coliviei și este similar cuiburilor Vimini și Imac.

Dimensiuni:

- Aproximativ 20 cm înălțime.

- 10 cm lățime.

- 10 cm lungime.


Știați că...

Alături de pisicuţe, papagalii peruşi reprezintă unul dintre cele mai răspândite animale de companie din lume. Peruşii păsări exotice de dimensiuni foarte mici. La vârsta adultă, ei cântăres aproximativ doar 30-49 grame. Perușii sunt animale de companie ideale pentru copii cu vârsta peste 8 ani. Ei sunt vieţuitoare foarte tandre, energice şi curioase. Dacă le oferiţi multă atenţie şi răbdare, aceştia se vor domestici relativ repede. Durata de viaţă a peruşilor este cuprinsă între 10 şi 14 ani. Ţara natală a peruşilor este Australia, acolo unde trăiesc în stoluri mari şi gălăgioase. Au fost aduşi în Europa la mijlocul secolului al 19-lea şi au devenit aici animale de companie foarte îndrăgite. Deşi, iniţial, în mediul lor natural peruşii au avut o culoare verde, de-a lungul anilor s-au dezvoltat ca specie şi au dobândit culori mult mai interesante: galben, albastru, alb, gri etc. 

Papagalii peruşi adoră coliviile spaţioase în care îşi pot întinde în voie aripile (minim 40 x 40 x 30 cm). Pentru fiecare nouă pasăre, este nevoie de o colivie de 1,5 ori mai mare. Colivia pentru 2-4 papagali peruşi trebuie să aibă 120 x 60 x 100 cm.În coliviile papagalilor puteţi pune câteva bare (crenguţe), jucării, hrănitoare şi adăpători. Oferiţi-le peruşilor dumneavoastră numeroase jucării: scăriţe, clopoţei, leagăne.Colivia nu trebuie aşezată în curent. Peruşii au nevoie zilnic de câteva ore de zbor înafara coliviei. Aveţi grijă ca uşa şi ferestrele să fie bine închise. Nu utilizaţi detergenţi pentru spălarea coliviei, ci numai apă fierbinte sau alte produse speciale pentru dezinfectarea coliviilor.

Este foarte important ca peruşii să rămână în colivie în primele 2-3 săptămâni pentru a se acomoda cu noul lor mediu. În tot acest timp, puteţi să le câştigaţi încrederea oferindu-le delicatese direct din mână. După această perioadă, puteţi să îi scoateţi zilnic din colivie. Este uşor să reintroduceţi papagalul în colivie dacă îi puneţi acolo o delicatesă. Peruşii pot învăţa şi imita vorbirea oamenilor, precum şi alte sunete, dar acest lucru depinde de caracterul păsării şi de perseverenţa dumneavoastră. Peruşii sunt sociabili, însă dacă pasărea dumneavoastră rămâne singură acasă cel puţin 5 ore zilnic, ar trebui să-i cumpăraţi un partener.

Peruşilor le place să facă baie şi duş, de aceea instalaţi-le o cădiţă cu apă călduţă sau stropiţi-i cu pulverizatorul pentru flori (unii iubesc mai mult apa rece, de aceea ar fi bine să încercaţi ambele variante). Peruşii nu sunt pretenţioşi în alimentaţie: amestecuri de seminţe speciale, fructe şi legume de sezon, baton pentru păsări. Toate fructele şi legumele trebuie să fie proaspete, nestropite, spălate şi uscate. Daţi-le minerale şi, obligatoriu, extract din cartilaj de sepie.  Menţine-mă în formă şi sănătosDacă pasărea dumneavoastră prezintă simptome de apatie, excremente modificate, refuzul hranei sau al apei, mergeţi de urgenţă la medicul veterinar. Este foarte important pentru pasăre să fie scoasă zilnic din colivie.


Sănătatea perușilor

Peruşul este sănătos atunci când:

- Ochii sunt uscaţi şi larg deschişi.

- Penele sunt curate şi aranjate.

- Excrementele nu au culoarea şi consistenţa modificate.

- Are nările uscate şi curate.

- Ghearele nu sunt prea lungi.

- Nu prezintă umflături sau răni vizibile.

- Este energic şi cu un apetit normal.Additional Information

Produs in Italy
Brand Padovan
Producator Imac
Pagina Produs

Cuib Din Lemn Pentru Peruși

Material Lemn
Culoare Maro
Dimensiuni No
Talie Pet Mica
Ambalare Pungi
Recomandare Cuib din lemn, special creat pentru peruși.

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Cuib Din Lemn Pentru Peruși

RON

RON20.84

0