Easotic 10 ml

Mai multe imagini

Easotic 10 ml

Fii primul care evalueaza acest produs

Disponibilitate: În stoc

100,57 RON

Easotic 10 ml - Solutie impotriva otitei acute la caini.

 0755.411.625
0264.412.664
*pretul include TVA
100,57 RON

Easotic 10 ml

Tratamentul otitei externe acute si a exacerbarilor acute ale otitei recurente externe asociata cu bacterii susceptibile la gentamicina si cu fungi susceptibili la miconazol, in special Malassezia pachydermatis.

Precautii:

Otita bacteriana si fungica este adesea secundara si trebuie pus diagnosticul corect pentru a determina factorii primari implicati. Utilizarea produsului medical veterinar trebuie prescris numai pe baza identificarii factorilor de infectie si testarea susceptibilitatii si luand in considerare politica antimicrobiana oficiala si locala.

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Absorbtia sistemica a hidrocortizon aceponat, a gentamicinei sulfat si a miconazolului nitrat fiind neglijabila si este putin probabila aparitia la caini a efectelor teratogenice, fetotoxice sau maternotoxice la dozele recomandate.

Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea balantei risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. Compatibilitatea cu substantele folosite pentru curatat urechea nu a fost demonstrata.

In caz de contact accidental cu pielea, se recomanda sa clatiti bine cu apa. Evitati contactul cu ochii. In caz de contact accidental, clatiti cu apa din abundenta.

Consultati un medic in cazul aparitiei unor iritatii la ochi. In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati prospectul sau eticheta produsului.

Informatii suplimentare

Produs in
Brand Nu
Producator Virbac
Pagina Produs Nu
Varsta Toate Varstele
Talie Pet Toate
Forma de prezentare Solutie
Cantitate 10 ml
Ambalare Flacoane
Recomandare Impotriva otitei acute la caini.

Easotic 10 ml

Administrare auriculara. Un ml contine 1,11 mg de hidrocortizon aceponat, 15,1 mg de miconazol (sub forma de nitrat) si 1505 IU de gentamicina (sub forma de sulfat).

Agitati bine flaconul inainte de prima administrare si incarcati pompa de pulverizare. Doza recomandata este de 1 ml din produsul medicinal veterinar pentru o ureche infectata o data pe zi timp de 5 zile consecutive.

Introduceti canula atraumatica in canalul auricular. Administrati o doza (1 ml) din produs in fiecare ureche afectata. Aceasta doza este eliberata corespunzator printr-o singura apasare a pompei. Pompa de pulverizare permite administrarea produsului oricare ar fi pozitia flaconului.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, la corticosteroizi, la alti agenti antifungici derivati de azol si la alte aminoglicozide.

Daca apare sensibilitatea la oricare dintre componente, tratamentul trebuie intrerupt si se va institui terapia corespunzatoare.

Nu se utilizeaza in cazul in care timpanul este perforat. Nu se utilizeaza impreuna cu substante cunoscute ca produc totoxicitate.

Reactii adverse:

S-a remarcat de obicei o roseata usoara pana la moderata a urechii (la 2,4% din caini tratati). Foarte rar au fost observate papule (la mai putin de 1% din caini tratati). In toate cazurile, tratamentul cu produsul medicinal veterinar nu a fost intrerupt si toti pacientii si-au revenit fara vreo terapie specifica.

Administrarea preparatului auricular poate fi asociata cu slabirea auzului, de obicei temporara si mai ales la pacientii in varsta. In acest caz, tratamentul trebuie oprit. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Easotic 10 ml

Hidrocortizon aceponat 1,11 mg/ ml Miconazol sub forma de nitrat 15,1 mg/ ml Gentamicina sub forma de sulfat 1505 IU/ ml.


Scrieţi un comentariu

Doar utilizatorii înregistraţi pot să scrie comentarii. Vă rugăm logaţi-vă sau înregistraţi-vă

Easotic 10 ml

RON

100,57 RON

0